Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Kerken omarmen oproep paus: bid om 12.00 uur het Onze Vader

Protestantse en katholieke kerken in Nederland vragen gelovigen om straks om 12.00 uur het Onze Vader te bidden. Ze reageren daarmee op een oproep van paus Franciscus, die zondag alle christenen opriep te gaan bidden.

De Protestantse Kerk Nederland zegt de oproep van harte te ondersteunen. “Het past bij de oecumenische visie van de Protestantse Kerk om gezamenlijk te doen wat gezamenlijk gedaan kan worden”, zegt Rene de Reuver van de PKN. “Gebed is wat ons allen verbindt.”

Ook de katholieke kerken in Nederland roepen gelovigen op straks te gaan bidden. Bisschop De Korte van het bisdom Den Bosch spreekt in een videoboodschap van een “geweldig initiatief” van de paus. De Evangelische Omroep organiseert rondom het ‘Onze Vader’ vanaf 11.45 uur een livestream op www.eo.nl/samengeloven, waar Marleen Stelling met Agnes Huizinga (Stichting New Wine) en Anton de Wit (Katholiek Nieuwsblad) spreekt over de kracht van collectief gebed.

Oproep bisdom Den Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *