Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Laudato si’-Week: 16 tot 24 mei 2020

Paus Franciscus nodigt christenen overal ter wereld uit om van 16 tot 24 mei 2020 Laudato Si’-Week te vieren. Ook de KNR sluit hierbij aan en Gerard Moorman heeft voor deze periode een noveengebed gemaakt dat we u hierbij toesturen. De Laudato Si’-Week wordt gehouden vanwege de vijfde verjaardag van  encycliek van paus Franciscus over ‘ons gemeenschappelijk huis’. De visie van onderlinge verbondenheid van Laudato Si’ is juist nu bijzonder actueel. We bevinden ons midden in een mondiale coronacrisis. Deze raakt allen, vooral de meest kwetsbare mensen. We zijn als mensheid met elkaar verbonden en alleen door samen te werken kunnen we het hoofd bieden aan deze crisis. Het thema van de Laudato Si’-Week is dan ook ‘Alles is verbonden’. Op 24 mei wordt er een internationale dag van gebed gehouden. Wereldwijd wordt iedereen gevraagd om om 12.00 uur lokale tijd een speciaal gebed te bidden voor dit vijfjarig jubileum van Laudato Si’.

De Nederlandse vertaling van dit gebed.

Meer hierover leest u op de website van de KNR
en op www.laudato-si.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *