Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Jezus van Nazareth – EO serie NPOstart

Via NPOstart is de EO serie over Jezus van Nazareth te volgen. We zijn inmiddels aanbeland bij de derde aflevering van seizoen 2, Petrus, van visser tot paus.

Samenvatting
Kefah reist verder in de voetsporen van Petrus, die in Rome arriveert in een tijd van vervolgingen. De christenen hebben het zwaar onder keizer Nero. Petrus wordt volgens de legende zelfs in een kerker gegooid. Met historicus Fik Meijer daalt Kefah in deze kerker af om 2.000 jaar later na te voelen hoe dat moet zijn geweest. Tevens dwaalt hij over het Forum Romanum, het brandpunt van de Romeinse macht, en ziet hij wat ook Petrus gezien moet hebben. Ten slotte vertelt archeoloog en journalist Andrea Vreede over een keerpunt in Petrus’ leven en belandt Kefah in de beroemdste basiliek ter wereld, de Sint-Pieter, die gebouwd is op Petrus’ graf. Maar ligt hij hier werkelijk begraven, en doet dat er eigenlijk toe? Uitgerekend op een feestdag ter ere van Petrus daalt Kefah af in de crypte onder de Sint-Pieter om daar een antwoord op te vinden.

Klik op de onderstaande link om de aflevering te bekijken.

https://www.npostart.nl/jezus-van-nazareth-verovert-de-wereld/23-06-2020/VPWON_1309206

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *