Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Zo kom je weer en wind door!

Nieuwsbrief Centrum voor Parochiespiritualiteit Oktober 2021Zie hieronder enkele tips voor het najaar, met de zegenwens van het Centrum voor Parochiespiritualiteit!

Bezinningsdag over de H. Jozef
Op zaterdag 11 december organiseert het CPS een bezinningsdag in de Advent: Op weg naar Kerstmis met de heilige Jozef. Dr. Tim Schilling en drs. Mirjam Spruit, allebei theoloog en stafmedewerker van het CPS, zullen een inleiding/meditatie verzorgen over Jozef. Van Jozef kunnen we leren waar het in het leven om gaat en hoe we kunnen omgaan met moeilijke en verwarrende situaties. We willen u van harte voor deze bezinningsdag uitnodigen!
Informatie en aanmelding.

Donderdagavond 28 oktober a.s. van 20 tot 21.30 uur: online kick-off bijeenkomst met de Canadese priester James Mallon.
Meld u aan voor deze online bijeenkomst, met ook Nederlandse gasten in de studio en gelegenheid voor uw reactie via de socials. Meld u deze week nog aan om verzekerd te zijn van een informatie en inspiratie pakket per post!
Informatie en aanmelding.

Geloven Thuis: thema van de herfst 2021: Door weer en wind
Met ook deze keer een bijdrage van stafmedewerker Tim Schilling. Hij schrijf over ‘Hoe leef je in een wereld die onzeker is? Hoe houden we het vol in deze storm?’

Ervaringen met ‘Als God renoveert’ in de Nederlandse context
Wat zijn de ervaringen tot nu met ‘Als God renoveert’, het boek over parochievernieuwing van de Canadese priester James Mallon? Deze vraag kreeg stafmedewerkster Mirjam Spruit van Geert van Dartel van de Katholieke Vereniging voor Oecumene. Zie hier het artikel in ‘Overeen’ (contactblad van de Katholieke Vereniging voor Oecumene).De missionaire parochie

Overige initiatieven:
* Digitale Adventsretraite 2021: ‘Hoop bedriegt niet’
Ook dit jaar is er de digitale Adventsretraite van de Jezuïeten. Van harte aanbevolen om zo toe te leven naar het grote feest van Kerstmis! Meer informatie en aanmelding via deze link.

* Woensdagavond 10 november 2021: webinar voor priesters en bisschoppen: ‘How to Lead When You Don’t Feel Like a Leader’, 6 PM London time, dus 19 uur Nederlandse tijd (in het Engels).
Organisatie door Divine Renovation UK:
“As a parish priest, do you ever feel like you’re in over your head? Does leading a parish seem very overwhelming?
Join us on November 10 as we host hundreds of priests from around the world. Learn from Divine Renovation leadership coach Rob McDowell along with guest priests on leadership styles, gifting, and using your unique gifts and talents to forge ahead in renewal.”
Informatie en aanmelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *