Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

De toekomst van de katholieke kerk

Wat zal de toekomst brengen voor de katholieke kerk – in Nederland en wereldwijd? Welke keuzes gaan gemaakt worden? Meestal beslissen de hoogwaardigheidsbekleders in de kerk over dit soort zaken. Maar nu is er iets nieuws. De paus vraagt alle gelovigen om over dit thema hun zegje te doen: het zogeheten synodale proces.

U kunt uw visie en mening doorgeven op deze website: https://erasmusuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_4GCzTuHCH2XAvPM?Q_Language=NL

Daarnaast willen we ook als parochiegemeenschap met elkaar hierover van gedachten wisselen.

Op zaterdagochtend 26 maart organiseren we daartoe van 10.15u (inloop)/10.30 u- 12.30 u in de tuinzaal van de kerk een bijeenkomst.

Dit zijn de kwesties die we gaan bespreken:

  1. Hoe ziet u samen-op-weg-zijn in onze parochie. Wat is nodig om de onderlinge verbondenheid te versterken? Hoe ziet de toekomst van de kerk er uit voor u? Wat verwacht u ervan? 
  2. Wat betekent voor u: Samen vieren? Hoe inspireren gebed/meditatie/eucharistie u? Bent u tijdens een viering wel eens geraakt door het Woord van God, door Jezus die zichzelf geeft aan u? Hoe neemt u dit mee in uw dagelijkse leven?
  3. Wat ziet u als zending/taak van de kerk? Wat/hoe kunt u zelf bijdragen aan die taak/zending? Ziet u waar ons geloof handen en voeten krijgt in het leven van iedere dag? Hoe kunnen wij elkaar helpen om daar nog meer werk van te maken?

Komt u ook? Opgave graag tevoren via e-mail:sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl of per telefoon tussen  9.00 uur en 12.00 uur op werkdagen 024-3558029

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *