Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Van de redactie

Palmzondag

Op Palmzondag was een viering met kinderen die hun Palmpasen stok hadden gemaakt. Tijdens de viering was er een kleine tocht door de kerk met de kinderen en hun palmtakken. Na afloop ging Pieter met accordeon voor onder het zingen van Palm pasen liedjes om een aantal ouderen in de buurt bezoeken. Dat deze meer dan verrast waren, moge duidelijk zijn door de fotos.

De Goede week neemt hierna een aanvang.

Witte Donderdag

De bloemversiering is inmiddels aangepast voor Witte Donderdag. Het graan en het brood verwijzen naar de instelling van de Eucharistie. Op het altaar staat nu de kandelaar met de 7 kaarsen en de waterkan met schaal als symbool van de voetenwassing.

Goede Vrijdag

Goede Vrijdag is de dag waar op de kruisiging van Christus wordt herdacht.
Ook hier is de bloemversiering opnieuw aangepast. De rode rozen geven aan het bloed dat vergoten is.
Met het binnendragen van de lijkwade tijdens de Goede Vrijdag viering wordt de graflegging geaccentueerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *