Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Van de redactie

Zondag 4 december werd Eugenie Burm in het zonnetje gezet. Eugenie is een van de vele vrijwilligers.

Na de mis nam Ankie Jansen het woord om Eugenie te bedanken.

Hieronder haar dankwoord.

Eugenie, Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

vrijwilliger van het jaar 2022

Het is vandaag 4 december en op 7 december is het de dag van de vrijwilliger. Wij besteden daar ook aandacht aan op de zondag ervoor of erna. 

Welnu vandaag willen we onze vrijwilliger van het jaar in het zonnetje zetten. Eugenie, zou jij naar voren willen komen?

Wie had dat gedacht hé Eugenie, jij vrijwilliger van het jaar. Maar dat is niet zomaar. Als ik alles op een rijtje zet wat jij voor onze geloofsgemeenschap en de kerk doet, is dat heel erg veel.

Ik herinner me dat je de 1e communicantjes hebt begeleid samen met Pater Henk Kuys. Je zat in het rouw- trouwkoor en Eymardkoor. Je bent lid geweest van het parochiebestuur en nadat we gefuseerd waren met Hatert en de Pauluskerk was je lid van de beheercommisie. Toen onze kerk afgebroken moest worden heb je samen met Marianne het archief opgeschoond en verhuisd naar de kelder bij de Pauluskerk en toen de nieuwbouw klaar was, alles weer teruggebracht hier naar toe. Dat was een ontzettende klus. 

Je bent al vele jaren lid van de bloemsiergroep. Rond de feestdagen is het voor jullie groep extra druk en jij maakt dan ook het verslag zodat de paters en de koster en ik op de hoogte zijn van jullie plannen. Toen het Berchmaniumkoor om uit breiding vroeg, heb jij je direct aangemeld en bent ook goed gekeurd door de ballottage commissie. Want dat is een zeer hechte groep, maar jij past daar prima in. Jullie zingen vele uitvaarten hier in de kerk en na de uitvaart help jij Ferry vaak mee met opruimen. Je was ook behulpzaam om Mevr. v Dartel te begeleiden naar en van de kerk naar huis, nu doet Ellen dat alleen, maar jij was ook altijd bereid extra in te vallen.

Sinds een paar jaar strijk jij de lijkwade voor Goede Vrijdag en dat is echt geen fijn karweitje, maar jij bood het direct aan, net zoals assisteren tijdens Corona met ontsmetten enz. Er kwam een tekort aan collectanten en jawel hoor, Eugenie bood zich aan. 

Ook help jij met de koffie bij bijeenkomsten van vrijwilligers en uitdelen van het contactblad.

Het is echt te veel om op te noemen. U hoort, het is niet voor niets dat de Stuurgroep heeft besloten Eugenie tot vrijwilliger van het jaar te maken. 

Wij zijn je dan ook heel veel dank verschuldigd voor al hetgeen je doet en dat al op hoge leeftijd. Dat mag echt wel gezegd worden. Wij hopen natuurlijk dat je ons lang kan blijven helpen en willen je dan ook de oorkonde overhandigen van vrijwilliger van het jaar alsmede de kaars die daarbij hoort en  natuurlijk een bloemetje maar ook het boek, vertaald door onze ”Jim Schilder” over Pater Eymard. 

Eugenie, heel hartelijk dank voor alles wat je hebt gedaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *