Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Van de redactie

Uitvaart Pater Frans van den Bosch

Bij de uitvaart van Pater Frans v.d. Bosch op 9 maart j.l. was de kerk gevuld met veel gelovigen uit  Düreneen Parochie in Duitsland.

Het “Bosch familie orkest” speelde een aantal prachtige hymnes die een geweldige indruk achterlieten.

In de navolgende preek van de overste Pater Fons schilderde deze zijn actief en charismatisch missionair leven. Eerst na zijn wijding in 1960 in Mozambique. Later om politieke redenen in Düren (Duitsland) en vervolgens 16 jaar in Kerkrade. Na lichamelijke klachten vond hij zijn draai in klooster Brakkenstein.

De uitvaart stoet naar het kloosterkerkhof werd voorafgegaan door het vaandel van de “Kolpingfamilie”, waarin hij jarenlang in Düren de stuwende kracht was en erepreses.  

Bij zijn ter aarde bestelling werd de Kolping groette vaandel gebracht.

Pater Frans was er helmaal klaar voor, zo vertelde hij twee dagen voor zijn overlijden. 

Moge hij rusten in vrede.

Preek uitvaartdienst Pater van den Bosch

Welkom u allen hier in de kerk van Brakkenstein, bijzonder welkom Toos schoonzus van Frans aan de familie van den Bosch,  , Familie Weemen, welkom confraters, bijzonder mgr. Van Burgsteden,  welkom  u van de geloofsgemeenschap van de Sacramentskerk.  Welkom aan hen die uit Kerkrade zijn gekomen, leden van de Erewacht van de Vredeskapel.

Herzlich grüße ich auch die Bekannten von Frans aus Düren aus der ehemaligen Kirchengemeinde Sankt Peter Julian und die Delegation der Kolpingsfamilie ebenfalls aus Düren. Frans was preses van de Kolpingfamilie, en erepreses vandaar ook de banner bij het altaar.

 U allen welkom die naar hier bent gekomen om afscheid te nemen en uitgeleide te doen aan, pater Frans van den Bosch. Afgelopen maandag, na kort ziekbed is Frans overleden in de leeftijd van  91- jaar.  Morgen zou hij de 92ste verjaardag vieren. Frans was een geliefd familielid en confrater. In deze Eucharistieviering kijken we in dankbaarheid terug naar zijn leven.  

Toen Frans gedoopt werd, is er een kaars ontstoken, opdat hij licht en warmte zou zijn, een vuur, een vonk onder de mensen. Vandaag brandt dit vuur opnieuw, om wie hij geweest is en altijd blijven zal. Het vuur van de paaskaars is het vuur van eeuwig leven, van Christus’ liefde die sterker is dan de dood. 

Met dit vuur gaan we ook de kaarsen rond de baar aansteken.

Daarvoor mag ik enkelen neven en nichten vragen.

We gaan luisteren naar  herinneringen aan pater Frans. Thea.

Joh 21, 1-5a, 6b-7

Één reactie

 1. Sharon Jongkind schreef:

  Lieve Pater Frans,

  Wie u voor mij bent geweest zal ik nooit vergeten.
  Eeuwig dankbaar ben ik voor uw altijd liefdevolle aandacht en glimlach. Uw tijd en gebeden voor mij zijn zeer waardevol geweest voor mij. Ik weet zeker dat U in de Hemel voor mij bidt.
  Ik ervaarde diepe verbondenheid met Christus als ik u zag. U heeft mijn icoon van de Heilige Drieëenheid nog meerdere malen bekeken en gezegend.. Ik heb u lief! U mag nu lekker genieten in de Hemel. En daar zie ik u glimlachen en stuurt u tot in Eeuwigheid Gods Liefde naar ons toe. Deze Liefde zal ik doorgeven aan iedereen die ik ontmoeten zal. Heel erg bedankt voor alles.!

  AMOR VINCIT OMNIA. SHARON JONGKIND Mijn wens is dat ik ook gehoorzaam Gods wil mag en zal
  Vervullen in het Leven met LIEFDE!
  Uw AANWEZIGHEID heb ik mogen ervaren als een afatraling van GODS liefdevolle
  ANWEZIGHEID.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *