Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Jezus van Nazareth – EO serie NPOstart

Via NPOstart is de EO serie over Jezus van Nazareth te volgen. We zijn inmiddels aanbeland bij de eerste aflevering van seizoen 2, Na Jezus’dood.

Samenvatting
Kefah reist door IsraĆ«l, het hartland van het christendom, waar hij de draad van het verhaal oppakt na Jezus’ kruisiging. Eerst probeert hij erachter te komen wat Judas, misschien wel de meest intrigerende apostel, tot diens verraad van Jezus dreef. Vervolgens bezoekt Kefah de mogelijke plekken waar Jezus ten hemel gevaren is en waar de apostelen de Heilige Geest hebben ontvangen. Zijn Hemelvaart en Pinksteren voor velen slechts een echo uit een ver verleden? In Jeruzalem ziet Kefah dat zij voor talloze gelovigen nog van grote betekenis zijn. Daarna gaat Kefah op zoek naar sporen van de eerste kerk en heeft hij een gesprek met een messiaanse jood, wiens geloof sterkt lijkt op dat van de vroege christenen.

Klik op de onderstaande link om de aflevering te bekijken.

https://www.npostart.nl/VPWON_1309204

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *