Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Jezus van Nazareth, aflevering 4 – Taddeüs, patroonheilige van Armenië

Via NPOstart is de EO serie over Jezus van Nazareth te volgen. We zijn inmiddels aanbeland bij de vierde aflevering van seizoen 2, Taddeüs, patroonheilige van Armenië.

Samenvatting
Kefah reist af naar Armenië, een klein en bergachtig land in de Kaukasus. In 301 na Christus besloot de Armeense koning het christendom als staatsgodsdienst aan te nemen, lang voordat Europese landen dat deden. Daarmee werd Armenië de eerste christelijke natie ter wereld. Het geloof was daar in de eerste eeuw naartoe gebracht door de apostel Taddeüs. Kefah reist langs afgelegen kloosters en grotkerken, op zoek naar Taddeüs’ nalatenschap. Hij verdiept zich in de eeuwenoude cultuur en laat zich overrompelen door liturgisch gezang. De Armeense identiteit blijkt nog steeds sterk verweven met het christendom. Aan het einde van zijn roadtrip maakt Kefah de balans op: wat maakte het christendom zo succesvol? En doen wij het in het geseculariseerde West-Europa wel voldoende recht?

Klik op de onderstaande link om de aflevering te bekijken.

https://www.npostart.nl/jezus-van-nazareth-verovert-de-wereld/30-06-2020/VPWON_1309207

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *