Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Aandacht voor elkaar in Coronatijd

In Brakkenstein zijn de afgelopen tijd allerlei activiteiten georganiseerd voor de meest kwetsbare personen in onze wijk. Vooral omdat er weinig bezoek ontvangen kan worden, veel mensen ziek zijn en men zich alleen voelt, is extra aandacht welkom.

De Zonnebloem heeft aan al haar gasten en zieken in Brakkenstein kerststollen uitgedeeld met een mooie kerstwens. Totaal 170 stuks.

Het Steunfonds heeft op 22 adressen voedselpakketten bezorgd, zodat men de kersttijd toch wat prettiger door kan komen.

Ook heeft het Steunfonds aan alle medewerkers van de verpleeghuizen Aqua Viva, Boszicht en de Veste en de medewerkers van Gezondheidscentrum Brakkenstein een doosje bonbons geschonken, als dank voor het vele, zware werk met name in de Coronatijd. 

Er zijn door de Sacramentskerk en het Steunfonds kaarten verstuurd aan alle bewoners van Aqua Viva, Boszicht en de Veste, in de hoop dat de bewoners weten dat er aan hen gedacht wordt in deze moeilijke tijd.

De Stuurgroep van de Sacramentskerk zorgt dat bezoekers van de kerk, die nu niet naar de vieringen kunnen komen, liturgieboekjes krijgen, zodat ze de zondagsviering op de televisie  beter kunnen volgen. 

Ook was er een lampionnenoptocht georganiseerd door de Stichting Buur en de Zonnebloem. De basisschool had haar medewerking al toegezegd, maar door de lockdown kon deze niet doorgaan. Heel jammer, want die tocht zou gelopen worden langs veel ouderen, zieken en eenzamen.

Zoals u leest, heel veel aandacht voor de meest kwetsbare wijkbewoners. 

Heel hartelijk dank daarvoor.

Ankie Jansen

Bron: https://mijnbrakkenstein.nl/uitgelicht/aandacht-voor-elkaar-in-coronatijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *