Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Nieuwsbrief Parochiespiritualiteit

“Ga naar Jozef” – gids in moeilijke tijden

Op 19 maart, midden in dit ‘Jozefjaar’ afgekondigd door paus Franciscus, vieren we het hoogfeest van heilige Jozef. De paus noemt Jozef: “voorspreker, steun, en gids in moeilijke tijden”. Op Jozefs feestdag begint ook het ‘Jaar van het gezin’ in de Kerk. Wilt u zich verder verdiepen in het leven en betekenis van Jozef?

Heilige Jozef

De apostolische briefover Sint-Jozef vindt u hier.
Zie ook de korte bezinning over heilige Jozef (4min), door stafmedewerker Tim Schilling, op ons Youtube-kanaal, waarin hij vertelt over zijn eigen ervaringen met Jozef.
En ook deze twee filmpjes op Katholiek leven.

Podcast: ‘Hoe kun je God ontmoeten door de liturgie?’
Samen met Katholiek leven maakt het CPS een reeks podcasts over de Eucharistie. Aan het woord zijn dr. Sam Goyvaerts van de Tilburg School of Catholic Theology en Arjen Bultsma pr., vicaris van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Aflevering 3, over de ontmoeting met God in de liturgie, kunt u hier afluisteren.

Webinar over liturgisch jaar nu op ons Youtube-kanaal
Inleider was br. Johan te Velde osb, monnik van het Sint-Willibrordsabdij te Doetinchem. Binnenkort zijn ook de webinars over Meister Eckhart en over H. Catharina van Sienna (door zr. Marga Zwiggelaar OP en zr. Catharina Al OP, respectievelijk) daar ook te zien.

Sacramentijnen in Nederland – Klooster magazine
Het Centrum voor Parochiespiritualiteit bestaat en functioneert dankzij de visie en materiële steun van de Congregatie van het Heilig Sacrament (SSS). Op de website van Klooster magazinevertelt pater Eugène van Heist sss over het ontstaan van de Congregatie, haar spiritualiteit, en werkzaamheden in het verlengde van haar missie.

OpGROEIsymposium, 23 april: Kinderen opvoeden in een digitaal tijdperk
Het OpGROEIsymposium wil opvoeders in de brede zin van het woord sterken in hun opvoedende taak. Op vrijdagavond 23 april 2021 (20 tot 21.30 uur) zal Paul Graas een lezing houden over kinderen opvoeden in een digitaal tijdperk. Hij zal ingaan op deze vraagstukken en handige tips geven voor ouders die hun kinderen in liefde, vrijheid en verantwoordelijkheid willen opvoeden. Info en opgave.
 
Copyright © 2021 CPS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *