Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Van de redactie

Het kruis voor onze Sacramentskerk

Het metalen “veldkruis “ voor onze sacramentstkerk is door de toenmalige dorpssmid Dick Dibbets gemaakt. Hij woonde bij zijn smederij aan de Heijendaalseweg, waar in vroeger tijden zelfs nog paarden werden beslagen.

Door zijn deelname aan een spiritualiteis reis in de 80tiger jaren naar Frankrijk, werd hij geïnspireerd om zelf zo’n kruis te maken. Bij de ingebruikname van onze nieuwe kerk heeft deze daar een prominente plaats gekregen.

Op de Witte donderdag  is het versiert met een bloemenkrans, voorzien van wit gele linten, wijzend op de verrijzenis  van Christus.  Eveneens is het houten kruis op de hoek Houtlaan-Heijendaalseweg aan het begin van Brakkenstein ook met  een bloemenkrans versiert.

Met dank aan Dorry Sleutels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *