Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Aangepaste vieringen

Beste allemaal, 

De Nederlandse bisschoppen hebben gezamenlijk besloten  dat er in ieder geval tot en met 13 april (2e Paasdag) geen publieke liturgische vieringen mogen plaatsvinden. Die beslissing is nu al genomen o.a. in verband met de voorbereidingen, die in de huidige situatie, niet kunnen plaatsvinden. Na Palmzondag kunt u in de hal een palmtakje meenemen, dat in de besloten viering is gewijd. 

De kloostervieringen blijven vooralsnog plaatsvinden, met dien verstande dat er voldoende afstand gehouden wordt en dat men niet verkouden is, als men de viering bijwoont. Ook tijdens het communie gaan, dient men, evenals in de kerk, een afstand van 1,5 meter te houden, met als toevoeging : de rector en/of overste beslist naar omstandigheden en in overeenstemming met de overheidsmaatregelen. Bij uitvaarten geldt bovendien dat ook de richtlijnen van de uitvaartbranche gevolgd dienen te worden. 

Op zondag  is de kerk gewoon open op de tijd dat er anders een H. Mis zou zijn. De kerk is open voor persoonlijk gebed en het opsteken van een kaarsje. Onze Pieter zal dan wat spelen op het orgel. Ook is de kerk open iedere werkdag van 8.00 tot 10.00 en 16.30 tot 18.45 uur. En zondag van 16.30-17.45 uur voor gebed. 

De vastenactie heeft tot heden een bedrag van € 1000, — opgebracht. Heel mooi! 

Onze Pastor Aloys blijft voor een ieder bereikbaar, u kunt hem altijd bellen, zowel noodzakelijk als voor een gezellig praatje, 06 20164473 of 024-359060. Mocht u geen gehoor vinden, geef uw telefoonnummer door en hij belt u terug. In onderstaande berichten zit een gebed rond het virus en woorden ter bemoediging van de bisschop.

Ten overvloede wellicht,  geef dit bericht zoveel mogelijk door aan kerkbezoekers die u kent door te verwijzen naar de website kloosterbrakkenstein.nl.

Heel veel sterkte allemaal in deze moeilijke tijd.

Namens Pastor Aloys,  

Met vriendelijke groet,
Ankie Jansen, stuurgroep ,coördinator vrijwilligers Sacramentskerk
Pastoor Wichersstraat 7
6525TL Nijmegen
Tel: 06-50283635
f.jansen53@chello.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *