Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Kerk-zijn in tijd van coronavirus

Overal hoor je zeggen: “De kerk is dicht.”  Nee, de kerk is niet dicht de Mariakapel is nog open voor kaarsen aan te steken. (Tussen 9.00 – 10.00u. en tussen 16.30-17.30u. is er Aanbidding ) Wij wijzen u erop dat je niet met meer dat drie personen in deze ruimte mag zijn, dus wees wijs en wacht op elkaar of ga verder. Als wij zien dat er te veel mensen aanwezig zijn, zullen wij u helpen om daaraan te herinneren.  Er zijn geen vieringen op zondag en door de week, vanwege het feit dat het beter is dat er niet te veel mensen bij elkaar komen. Hoe kunnen wij ons kerk-zijn beleven?

  1. Goed voor elkaar zorgen en aandacht hebben voor elkaar, dan ben je ook goed voor God.
  2. Thuis bidden met en voor elkaar.
  3. De kloostergemeenschap zal, als familie of vaste kerngroep, iedere dag namens u de eucharistie vieren, aanbidding doen en de gebedstijden onderhouden met in achtneming van de regels die door de overheid zijn bepaald. Dit alles doen wij om samen het virus te verdrijven. 
  4. Voor de Goede Week worden palmtakken gewijd en kan men op halen in de Mariakapel.
  5. Verder zullen op woensdagen de klokken worden geluid van 19.00 tot 19.15 uur het zijn klokken van hoop en troost in deze onzekere tijd. Ook roept de kerk daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.
  6. Denkt u ook aan de vastenactie!!Ook een manier van kerk-zijn. 
  7. Achter in de kerk staan manden voor de voedselbank Wij nodigen u uit om deel te nemen. Ook dat is kerk-zijn.
  8. Gedachten rond veertigdagentijd kunt vinden bijvoorbeeld bij Ignatiaansbidden.org. Maar er zijn meerdere mogelijkheden via internet.  

Daarnaast kunt u pastor Aloys van Velthoven altijd bellen 06-20164473 en ook de radio en televisie geven zendtijd om plechtigheden te volgen*. Wij blijven altijd kerk, ook, of juist in tijd van het coronavirus. Laten wij elkaar blijven steunen in: omzien naar elkaar en het gebed. 

Met broederlijke groet van de Stuurgroep  * Wij willen wijzen op de mogelijkheid om thuis op zondag de Eucharistie op televisie te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2. Verder zendt radio Maria iedere ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *