Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

2e zondag vasten

Met een gezamenlijk uitspreken van het gebed voor de getroffenen rond het Corna-virus, dat nu al een jaar geleden begonnen was, opende Pater Aloys de zondagsviering.

De bloem versiering in de kerk. 

Op de tweede zondag van de veertigdagentijd, horen we over de verheerlijking op de berg. Drie leerlingen zien Jezus, Mozes en Elia. Het is een hemels moment dat ze vast willen houden, verbeeld in de 3 hyacinten, die het hemels verlangen uitbeelden. Gods stem vanuit de hemel klinkt, Jezus wordt de geliefde Zoon genoemd. Dit wordt gesymboliseerd door de witte amaryllis terwijl de kleine witte doekjes verwijzen naar de tekst: “Heer, laat ons hier 3 tenten bouwen”. In alle lezingen van deze zondag kom je iets van de stem uit de Hemel en de aarde op het spoor. In bloemen en ander natuurlijke materialen geven we vorm aan de roep die klinkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.