Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen
024 - 355 80 29
sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Van de redactie

Tot ons leedwezen is vrijdag 9 februari Pater Piet de Bruijn overleden. Hij was de oudste van onze  communiteit van Brakkenstein.

We verliezen in hem een vriendelijke en humoristische priester, die ondanks zijn hoge leeftijd, nog altijd in onze kerk mee concelebreerde en waar mogelijk ook aanwezig was.

Zijn uitvaart vindt plaats vrijdag 16 februari om 11.00 uur in onze Sacramentskerk

De c.v. van Pater Piet de Bruin s.s.s.

Pater Piet de Bruin is geboren 27 jan 1923 te Velp. Hij volgt zijn opleidingen in Stevensbeek en Brakkenstein en wordt dan op 29 mrt 1952 priester gewijd in de Augustijnenkerk in Nijmegen door mgr. Mutsaers.

Na een jaar Rome vertrekt hij in sept 1953 naar Brazilië waar hij naast kloosterlijke functies als vicaris en spiritualis vooral werkzaam is in de vorming in Caucaia en Fortaleza. 

24 nov 1958 volgt zijn benoeming voor Mozambique. Hier is hij werkzaam als wiskundeleraar en directeur/ kapelaan in resp. Sao Paulo de Messano en Namaacha. 

Tijdens de revolutie in 1963 verlaat hij het land en keert via Nederland terug naar Brazilië. Het eerste gedeelte van zijn verblijf hier is hij opnieuw werkzaam in de vorming en het 2de gedeelte als pastoor in Alegria en neemt hij het werk van pater Piët op de eilanden bij Fortaleza over. April 1991 keert hij naar Nederland terug en vestigt zich in Baarlo, waar hij pastoraal werk verricht in de Boekend en bij de zusters in Tegelen. Na sluiting van het klooster in Baarlo verhuist hij naar Steyl en in 2004 naar Nijmegen. Hier maakt hij zich nog een enkele jaren verdienstelijk in het ouderenpastoraat. 

Vanaf augustus 2018 bewoont hij Aqua Viva , waar hij op vrijdagmorgen 9 februari overlijdt, 101 jaar oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *